BLOGGER TEMPLATES AND Tagged Layouts »

lauantai 10. marraskuuta 2012

Vintage- henkiset Save The Date -kortit

Askarreltiin Save The Date -kortit kaaso E:n kanssa. Vaikka nyt itse pääsenkin kehumaan, onnistui kortit yli odotusten ja en voisi olla tyytyväisempi <3 J:kään ei valittanut mun ideoimista ruseteista ja muista tyttömäisistä jutuista vaan kehui kortteja oikein hienoiksi (neljän päivän askartelupaja, ei ehkä ollut kommenttien kanssa vaihtoehtoja ;) ). Oli kyllä kieltämättä hieman tekemistä mutta hauskaa oli senkin edestä :) Askarreltiin näiden lisäksi paljon muutakin, mutta niistä myöhemmin lisää. Nämä tulevat siis itse hääpäivän STD-korteiksi, cocktail-juhlan kortit ovat erilaiset ja ne hommataan hieman myöhemmin.

Tässä siis koko rulianssi näin niin kuin pähkinänkuoressa.

Ensin  tilattiin Etsystä pdf-pohja (DistInk Designs), joka tulostettiin Suomessa vanhantyyliselle paperikartongille. J sai päättää tekstit, jotka haluttiin itse asiassa englanniksi. Kutsu on kyllä sitten suomeksi, mutta tähän jotenkin tuo englanti istui vain niin paljon paremmin.. Ei haluttu "säästä päivä" tms. otsikkoa vaan "Save Our Date", joten sen mukaan sitten koko kortti. Lisäksi osalla kutsutuista (joo okei, pienellä osalla :D) on tuo lontoon kieli äidinkielenään :)

Tässä siis lähtötilanne

Ensimmäisenä polttelin kulmat ja reunoja jotta saatiin hieman epätasainen ja kulunut lopputulos. Pari korttia meinasi leimahtaa tuleen ihan kunnolla mutta nekin saatiin pelastettua :D Tästä käytännön vinkki: A) Ovi tai ikkuna auki, ettei häkämyrkytys yllätä, koska ainakin tuo kartonki haisi ihan kamalalle palaessaan ja B) Otin meidän ruokalautasen ja siivousliinan jonka kastelin märäksi ja puristin huolella, ja sammuttelin kyteviä paperinkulmia liinalla lautasta vasten. Näin ei päässyt tulemaan liian suurta koloa paperiin ja tuhkat sai siististi kortista pois ilman sottaa.
















 

















Tämän jälkeen E tuputti  korttien kulmiin vintage-mustetta (useita eri sävyjä) jolla saatiin terästettyä vanhanaikaista lookia. Musteen annettiin kuivua hetki, siinä ei mennyt kauaa.





































 


















Sitten leikkelin haalean vaaleanpunaisesta silkkinauhasta sopivan mittaisia palasia, poltin niiden kulmat etteivät pääse yhtään purkaantumaan, jonka jälkeen teippasin ohuen ohuella kaksipuolisella teipillä ne keskeltä kiinni kortin takapuolelle. E teki nätimpiä rusetteja, joten nakitin sille korttien rusetointipuolen :D Nyt kun rusetin avaa ja lukee kortin, teippaus estää silkkinauhaa putoamasta ja rusetti on helppo tehdä korttiin uudestaan ja alkuperäinen ilme säilyy :)






 















 















 

















Voila, se korttiosuudesta, sitten kirjekuoret!

Kuorien koristelu aloitettiin tuputtamalla niihin vintage-mustetta. Eron huomaa selvästi tuputuksen jälkeen. Niitä ei ihan voinut alkaa polttelemaan :D Värinä kuorissa siis haalean vanha roosa.



















Sen jälkeen taiteiltiin leimat kuoriin, niitä tuli vaivaiset 8 kpl... Kuoria ei siis voi lähettää näissä kuorissa (saattaa ehkä tulla ilmi että en kamalasti piitanut käytännöllisyydestä :D), sillä painoin niihin vanhannäköisen postimerkin ja postileimat jne.. (niiden mukaan lähetyskaupunki on Pariisi, perfect <3), Suurin osa näistä tosin annetaan face to face, joten joudun vain muutaman pakkaamaan lähetyskelpoisiin kuoriin.
















 






































Siinä se valmistusoperaatio sitten olikin, miltäs näyttää lopputulos bloginlukijaraadin mielestä? :)

7 kommenttia:

Birdie kirjoitti...

Testailen, onnistuuko kommentointi vihdoin, jostain syystä aikaisemmin ei onnannut vaikka asetukset päällisin puolin ok.. :O

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniisti ootte saaneet onnistumaan nuo vintagetyyliset kortit, ihan mahtavan näköisiä! :)

-Marjaana

Birdie kirjoitti...

Kiitos, kyllä niitä väännettiinkin ;) Aluksi silkkinauhan tilalle oli tulossa pitsirusetti, mutta tuo toimi paljon paremmin kun käytännössä kokeili :)

-lele- kirjoitti...

Siis ihan törkeen upeet!:) Mut siis mistä saa vintage mustetta?? Mä en tienny tollasen olemassaolosta ees, ite oon tehny "vanhaa" paperia värjäämällä teellä..ois ollu pikkasen nopeempaa tollasella musteella :D

Birdie kirjoitti...

Kiitos :) Itse ostin nuo ihan Sinellistä. Maksoivat muistaakseni 5,9 - 6 e kpl. En mäkään tienyt tuollaisten olemassaolosta ennen kuin kysyin myyjältä että miten onnistuu vanhan paperin teko parhaiten. Sekin sanoi toiseksi vinkiksi kahvin ;) Ostin aika montaa eri väriä, tuli helpommin ns. aidon näköinen koska kovin vaaleasta ei saa tummaa edes suht paljon laittamalla jne. Jos haluat, voin kaivaa ne sävytiedot tuolta laatikosta?

Ninni kirjoitti...

Aivan uskomattoman hienot! Ootte nähny vaivaa noiden tekemiseen mutta todellaki kannatti :)

-lele- kirjoitti...

Siis nyt vasta huomasin et olitki vastannut, siis joo, ois tosi ihana jos viitit ne sävytiedot antaa! :)